Přehled témat - Plenární zasedání EP 9. až 12. září 2013 ve Štrasburku

?Evropský parlament na svém plenárním zasedání ve dnech 9. až 12. září 2013 projedná tato témata:

Vstříc nové generaci čistějších biopaliv

Poslanci v pondělí proberou opatření k zastropování dotací na klasická biopaliva. Přejí si také urychlit přechod k nové generaci paliv, vyráběných z řas nebo odpadků. Cílem návrhu je omezit vypouštění skleníkových plynů vznikajících z rostoucího užívání zemědělské půdy k výrobě biopaliv. 

Bankovní dohled v centru pozornosti

Poslanci budou v úterý rozhodovat, zda dají zelenou unijnímu systému bankovního dohledu, který by umožnil Evropské centrální bance vykonávat přímý dozor nad přibližně 150 největšími bankami v EU. 

Sýrie: poslanci vyzvou k vyjednání politického řešení

Poslanci EP ve středeční diskusi s šéfkou unijní diplomacie Catherine Ashtonovou pravděpodobně vyzvou k vyjednání politického řešení v Sýrii, bez ohledu na jakýkoli možný vojenský zásah po použití chemických zbraní. Zemi již opustilo více než 2 miliony uprchlíků. Plénum by mělo k situaci v Sýrii přijmout ve čtvrtek usnesení.

Rozprava o patové situaci v Egyptě

Plénum EP bude ve středu diskutovat s šéfkou unijní diplomacie Catherine Ashtonovou o současné patové situaci v Egyptě. Rozprava následuje vládní zásahy proti Muslimskému bratrstvu a obvinění vznesená vůči bývalému prezidentovi Muhammadu Mursímu a dalším čelním představitelům bratrstva. Poslanci budou ve čtvrtek hlasovat o usnesení k situaci v Egyptě. 

Omezit hypoteční rizika pro kupce domů a bytů

Kupci domů a bytů napříč EU by měli být lépe informováni o nákladech a rizicích spojených s hypotečními úvěry. Částečně by také měli být chráněni proti výkyvům trhu, které navyšují jejich splátky. Ochrany by se jim dle nových pravidel, o kterých bude ve středu hlasovat Parlament, mělo dostat také v případech, kdy nejsou schopni splácet svůj úvěr.

Břidlicový plyn: studie dopadů na životní prostředí před každým novým projektem

V rámci novelizace směrnice o posuzování vlivů na životní prostředí navrhuje Výbor pro životní prostředí, aby byla směrnice rozšířena i o projekty těžby břidlicového plynu.

?Zdroj: Evropský parlament

Datum: 9.9.2013

Podobné články:

Newsletter: Plenární zasedání EP 15.- 18. dubna 2019 ve Štrasburku 15.4.2019

Ve Štrasburku dnes začíná poslední plenární zasedání poslanců a poslankyň Evropského parlamentu před květnovými eurovolbami. Na programu bude mít hlasování o dvojí kvalitě výrobků i další témata, například: ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 3. - 4. dubna 3.4.2019

Brexit: Parlament diskutuje o nejnovějším vývoji ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 25. - 28. 3. 2019 25.3.2019

Hlasování o dohodě na reformě autorského práva pro internet  ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 11.- 14. března 2019 ve Štrasburku 11.3.2019

Budoucnost Evropy: Rozprava se slovenským premiérem Peterem Pellegrinim ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 14.- 17. ledna 2019 ve Štrasburku  14.1.2019

Ve Štrasburku dnes začíná první plenární zasedání roku 2019. Poslanci a poslankyně Evropského parlamentu se budou v tomto týdnu věnovat mimo jiné těmto tématům: ...

Newsletter: Plenární zasedání EP, 28. - 29. listopadu 2018, Brusel 28.11.2018

 V Evropském parlamentu v Bruselu dnes začíná dvoudenní plenární zasedání poslanců a poslankyň. Diskutovat budou mimo jiné o těchto tématech: ...

Moje videa
Vystoupení v OSN

12.4.2018 | Pane prezidente, Vážení delegáti, svým projevem bych chtěla navázat jménem České republiky na prohlášení, které vydala Evropská unie dnes ráno. Bezpečnost silničního provozu je celosvětově významné společenské téma, které ...
Stáhněte si

Copyright © MUDr. Olga Sehnalová, MBA 2009-2019. [ www.sehnalova.cz ] Webmaster [ www.zarsky.net ]