Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 9. - 12. března 2015 ve Štrasburku

Na svém plenárním zasedání ve Štrasburku ve dnech 9. - 12. března projedná Evropský parlament mimo jiné tato témata:

Rozprava o vraždě Borise Němcova
Poslanci budou ve středu odpoledne hovořit s šéfkou unijní diplomacie Federicou Mogheriniovou o vraždě vůdce ruské opozice Borise Němcova. Rozprava se bude týkat také všeobecného stavu demokracie v Rusku.
 
Poslanci proberou hospodářské priority EU
Poslanci budou ve středu diskutovat se zástupci Komise a lotyšského předsednictví v Radě o hospodářských prioritách EU. Očekává se, že podpoří trojpilířový přístup Komise k růstu, založený na investicích, strukturálních reformách a rozpočtové konsolidaci podporující růst.
 
Zastropování poplatků za platby kartou: konečné hlasování

Parlament bude v úterý hlasovat o omezení poplatků, které účtují banky obchodníkům za obsluhu plateb kartou. Na pravidlech se již poslanci neformálně v prosinci dohodli se členskými státy. Strop se bude týkat jak přeshraničních, tak domácích plateb kartou a měl by snížit náklady uživatelů platebních karet.
 
Parlament chce posílit rovnost mezi muži a ženami v EU

Poslanci budou v úterý hlasovat o usnesení, jehož návrh volá po desetidenní placené otcovské dovolené a po uznání práva žen na potrat a antikoncepci. Parlament rovněž zdůrazní problémy způsobené nerovností mezi muži a ženami jako jsou násilí páchané na ženách, nerovnosti v platech a kariérním postupu.
 
Energetická unie: rozprava o prioritách před summitem EU

Poslanci v rozpravě s Radou a Komisí, která začne ve středu v 9:00, vyjádří své názory na návrhy plánované energetické unie. Ta bude hlavním tématem zasedání hlav států a vlád EU v Bruselu dne 19. a 20. března.
 
Projev jordánského krále Abdulláha II.
Jordánský král Abdulláh II. pronese v úterý v poledne slavnostní projev k poslancům Evropského parlamentu. Půjde o jeho čtvrtý projev v plénu, po dřívějších návštěvách v letech 2002, 2007 a 2012.
 
Parlament představí své priority pro rozpočet EU na rok 2016
Parlament bude v úterý diskutovat o svých politických prioritách pro nadcházející návrh rozpočtu EU na rok 2016. O svých doporučeních budou poslanci hlasovat ve středu. Rozpočtový výbor navrhuje, aby byly výdaje roku 2016 soustředěny na podporu hospodářského růstu, solidaritu mezi členskými státy EU, jakož i s potřebnými třetími zeměmi, a konsolidaci financí EU.

Více naleznete na stránkách Tiskového oddělení Evropského parlamentu

Datum: 9.3.2015

Podobné články:

Newsletter: Plenární zasedání EP 15.- 18. dubna 2019 ve Štrasburku 15.4.2019

Ve Štrasburku dnes začíná poslední plenární zasedání poslanců a poslankyň Evropského parlamentu před květnovými eurovolbami. Na programu bude mít hlasování o dvojí kvalitě výrobků i další témata, například: ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 3. - 4. dubna 3.4.2019

Brexit: Parlament diskutuje o nejnovějším vývoji ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 25. - 28. 3. 2019 25.3.2019

Hlasování o dohodě na reformě autorského práva pro internet  ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 11.- 14. března 2019 ve Štrasburku 11.3.2019

Budoucnost Evropy: Rozprava se slovenským premiérem Peterem Pellegrinim ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 14.- 17. ledna 2019 ve Štrasburku  14.1.2019

Ve Štrasburku dnes začíná první plenární zasedání roku 2019. Poslanci a poslankyně Evropského parlamentu se budou v tomto týdnu věnovat mimo jiné těmto tématům: ...

Newsletter: Plenární zasedání EP, 28. - 29. listopadu 2018, Brusel 28.11.2018

 V Evropském parlamentu v Bruselu dnes začíná dvoudenní plenární zasedání poslanců a poslankyň. Diskutovat budou mimo jiné o těchto tématech: ...

Moje videa
Hanácké bál - Brusel

9.5.2013 | Jaký byl Hanácké bál v Bruselu? Podívejte se na naše video
Stáhněte si

Copyright © MUDr. Olga Sehnalová, MBA 2009-2019. [ www.sehnalova.cz ] Webmaster [ www.zarsky.net ]