Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 6. - 9. června ve Štrasburku

Na svém plenárním zasedání ve Štrasburku ve dnech 6. - 9. července 2015 se budou poslanci Evropského parlamentu věnovat mimo jiné těmto tématům: 

Migrace, bezpečnost a Řecko: rozprava o závěrech červnové Evropské rady

Poslanci budou v úterý odpoledne diskutovat s předsedou Evropské rady Donaldem Tuskem o výsledcích summitu lídrů EU z 25. a 26. června. Očekává se, že předseda Komise Jean-Claude Juncker se rozpravy rovněž zúčastní. Tématy zasedání Evropské rady byla migrace, bezpečnost, jednotný digitální trh a Řecko. 

Lucembursko přebírá předsednictví v Radě EU od Lotyšska

Poslanci budou ve středu dopoledne diskutovat o prioritách lucemburského předsednictví v Radě s jeho premiérem Xavierem Bettelem. Končící lotyšské předsednictví zhodnotí poslanci v rozpravě s lotyšskou premiérkou Laimdotou Straujumovou a předsedou Komise Jean-Claudem Junckerem v úterý dopoledne. 

Jednání o dohodě TTIP: poslanci představí svá doporučení

Parlament bude v úterý diskutovat o svých doporučeních týkajících se jednání o dohodě o Transatlantickém obchodním a investičním partnerství (TTIP) s USA. Rozprava a hlasování byly v červnu odloženy, aby politické skupiny získaly více času na nalezení kompromisu o doporučení týkajícího se ochrany investorů (ISDS). Hlasování proběhne ve středu. 

Autorská práva: očekávání poslanců od budoucího legislativního návrhu

Parlament bude ve čtvrtek diskutovat a hlasovat o možném směru reformy autorských práv v EU, jejímž cílem je aktualizovat pravidla pro digitální věk tak, aby chránila evropskou kulturní rozmanitost a zároveň ji zpřístupnila občanům. Poslanci se mimo jiné zaměří na právo zveřejňovat fotografie budov a potřebu zlepšit bezhraniční přístup občanů k internetovému obsahu při současné podpoře tvořivosti a spravedlivému odměňování autorů a tvůrců. 

Poslanci vyzvou k systémové změně za účelem zvýšení účinnosti hospodářství

Závazné cíle snižování odpadů, revize předpisů v oblasti ekodesignu a opatření, která by oddělila hospodářský růst od využívání přírodních strojů – to budou klíčové požadavky poslanců v usnesení, o kterém bude Parlament hlasovat ve středu. Návrh textu vyzývá Evropskou komisi, aby představila návrh nové legislativy do konce tohoto roku. 

Hlasování o navýšení prostředků na řešení migrace o 69,6 milionů eur

Parlament bude v úterý hlasovat o návrhu Komise, který předpokládá navýšení letošního rozpočtu tří unijních agentur zabývajících se řízením migračních toků, jakož i dalších prostředků na opatření v oblasti migrace o celkových 69,6 milionů eur. Vyčlenění dodatečných prostředků poslanci žádali již od dubnových tragédií ve Středozemí, které si vyžádali životy přibližně 1 200 migrantů. 

Silnější hlas akcionářů o platech ředitelů a nová pravidla zveřejňování daní z příjmů právnických osob

Parlament bude v úterý diskutovat a ve středu hlasovat o návrhu směrnice, která by umožnila akcionářům alespoň jednou za tři roky hlasovat o firemní politice odměňování ředitelů. Návrh legislativního textu, který předkládá výbor EP pro právní věci, zároveň ukládá větším společnostem povinnost zveřejňovat informace o daňových rozhodnutích, výšce zaplacených daní a získaných veřejných dotací v jednotlivých zemích.

Zdrojem: Tiskové oddělení Evropského parlamentu (http://www.europarl.europa.eu/news/cs/news-room/plenary)

Datum: 6.7.2015

Podobné články:

Newsletter: Plenární zasedání EP 15.- 18. dubna 2019 ve Štrasburku 15.4.2019

Ve Štrasburku dnes začíná poslední plenární zasedání poslanců a poslankyň Evropského parlamentu před květnovými eurovolbami. Na programu bude mít hlasování o dvojí kvalitě výrobků i další témata, například: ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 3. - 4. dubna 3.4.2019

Brexit: Parlament diskutuje o nejnovějším vývoji ...

Newsletter: Plenární zasedání Evropského parlamentu 25. - 28. 3. 2019 25.3.2019

Hlasování o dohodě na reformě autorského práva pro internet  ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 11.- 14. března 2019 ve Štrasburku 11.3.2019

Budoucnost Evropy: Rozprava se slovenským premiérem Peterem Pellegrinim ...

Newsletter: Plenární zasedání EP 14.- 17. ledna 2019 ve Štrasburku  14.1.2019

Ve Štrasburku dnes začíná první plenární zasedání roku 2019. Poslanci a poslankyně Evropského parlamentu se budou v tomto týdnu věnovat mimo jiné těmto tématům: ...

Newsletter: Plenární zasedání EP, 28. - 29. listopadu 2018, Brusel 28.11.2018

 V Evropském parlamentu v Bruselu dnes začíná dvoudenní plenární zasedání poslanců a poslankyň. Diskutovat budou mimo jiné o těchto tématech: ...

Moje videa
Dvojí kvalita výrobků na jednotném trhu

13.9.2018 | Pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, od první interpelace mé a několika dalších kolegů, kterou jsme reagovali na první signály o dvojí kvalitě, uplynulo dlouhých sedm let. Sedm let od odpovědi Evropské komise, že v ...
Stáhněte si

Copyright © MUDr. Olga Sehnalová, MBA 2009-2019. [ www.sehnalova.cz ] Webmaster [ www.zarsky.net ]