Plenární zasedání Evropského parlamentu ve Štrasburku, 24. - 27. listopadu 2014

Evropský parlament na svém plenárním zasedání ve Štrasburku ve dnech 24. - 27. listopadu 2014 projedná následující témata: 

Papež František v Evropském parlamentu

Papež František vykoná v úterý 25. listopadu oficiální návštěvu Evropského parlamentu ve Štrasburku. V jejím rámci pronese v 11:15 slavnostní projev k poslancům Evropského parlamentu.

Sacharovova cena 2014: slavnostní předání Dr. Denisu Mukwegemu

Denis Mukwege, konžský gynekolog, který se specializuje na péči o oběti znásilnění a brutálního sexuální násilí, je letošním laureátem Sacharovovy ceny za svobodu myšlení. Doktor Mukwege převezme cenu ve středu v poledne ve Štrasburku. Slavnostní předání ceny bude následováno tiskovou konferencí doktora Mukwegeho s předsedou EP Martinem Schulzem ve 12:30.

J.-C. Juncker představí poslancům investiční balík v hodnotě 300 miliard EUR

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker představí poslancům ve středu v 9:00 balík na podporu zaměstnanosti, růstu a investic ve výši 300 miliard EUR. Po představení balíku bude následovat rozprava s předsedy politických skupin.

Rozprava a hlasování o otázce uznání Palestiny jako státu

Poslanci budou ve středu odpoledne diskutovat s šéfkou unijní diplomacie Federikou Mogheriniovou o otázce, zda by měla být Palestina uznána jako stát. Ve čtvrtek budou poslanci o této otázce hlasovat. 

Rozpočet EU: důvody krachu jednání s Radou

Poslanci zastupující Parlament v jednáních o rozpočtu představí v úterý odpoledne všem členům EP výsledek neúspěšných jednání s členskými státy EU o změnách v rozpočtu EU pro rok 2014 a o rozpočtu na rok 2015. 

Hlasování o návrhu na vyslovení nedůvěry Evropské komisi

Poslanci budou za účasti předsedy Komise Junckera a celého sboru komisařů debatovat a hlasovat o návrhu na vyslovení nedůvěry Evropské komisi jako celku. Aby byl návrh přijat, musel by získat dvojí většinu: dvoutřetinovou většinu odevzdaných hlasů, která zároveň představuje většinu všech poslanců Parlamentu (t. j. 376). 

Jednání o změně klimatu: cesta z Limy do Paříže 2015

Nadcházející prosincová jednání v Limě by měla globálním partnerům připravit půdu pro dosažení ambiciózní dohody o změně klimatu v Paříži v roce 2015, která by umožnila udržet globální oteplování pod 2 °C, uvádí se v návrhu usnesení, o kterém budou poslanci hlasovat ve středu. Poslanci ve středeční rozpravě pravděpodobně připomenou závazek EU a jejích členských států na zvýšení příspěvků do Zeleného klimatického fondu OSN (GCF). 

Rozvojová agenda po roce 2015: vymýcení chudoby a ochrana lidských práv

Vymýcení chudoby, boj proti nerovnostem, ochrana lidských práv a zajištění udržitelnosti zdravotnických systémů patří mezi některé stěžejní cíle uvedené v návrhu usnesení o rozvojové agendě po roce 2015, o kterém budou poslanci debatovat v pondělí. V úterý by pak o návrhu usnesení měli hlasovat. V otázce k ústnímu zodpovězení Komisi bude rovněž zmíněna problematika dětské podvýživy v rozvojových zemích. Hlasování o samostatném usnesení na toto téma se uskuteční ve čtvrtek.

 

Více informací o jednotlivých tématech najdete na stránce Evropského parlamentu:

www.europarl.europa.eu

 

Datum: 24.11.2014

Podobné články:

Poučení z krizového vývoje aneb Je řešením stavět obří nemocnice? 28.4.2020

Zastupitelstvo Zlínského kraje se chystá na svém květnovém zasedání opakovat hlasování o výstavbě nové krajské supernemocnice v Malenovicích. Bude to už potřetí. Poprvé zastupitelé záměr neschválili, nečekané opakované hlasování v prosinci dopadlo nejtěsnějším výsledkem opačně. ...

Krásné Vánoce 18.12.2019

Přeji Vám všem krásné vánoční svátky a v novém roce pevné zdraví a mnoho radosti, ať už Vám ji udělá cokoliv.

Tradice Evropských dnů v Kroměříži pokračuje. Představujeme Finsko. 18.11.2019

Evropské dny, jejichž tradici začala v Kroměříži bývalá europoslankyně Olga Sehnalová pokračují. Předsednickou zemí EU je Finsko, kterému je věnován týden akcí, které mají Zemi tisíců jezer představit kroměřížskému publiku. O organizaci se tentokrát postarali členové ...

Deset let s Úmluvou o právech osob se zdravotním postižením 1.11.2019

Dnes proběhla v Brně konference s názvem Deset let s Úmluvou o právech osob se zdravotním postižením, kterou uspořádal Úřad veřejné ochránkyně práv. K Úmluvě OSN se připojila Česká republika i Evropská unie. Jde o důležitý právní dokument, o který se opírají práva osob ...

Anketa Zlatý oříšek 13.10.2019

Anketa Zlatý oříšek, která si všímá nadaných a šikovných děti bez ohledu na oblast, ve které vynikají, existuje řadu let, ale své krajské kolo ve Zlínském kraji, měla dnes poprve. Organizace se ujalo Středisko TyMy v Holešově a přehlídka dvanácti nominovaných do užšího ...

Proč jsme založili spolek Evropa doma? 1.10.2019

Když něco končí, současně něco začíná. V uplynulých deseti letech jsme v trochu jiné pozici dělali nejrůznější osvětové akce pro veřejnost, které si získaly mezi lidmi své dlouholeté příznivce. Ať už to byly spotřebitelské přednášky pro seniory, testování dvojí kvality, ...

Moje videa
Dvojí kvalita výrobků na jednotném trhu

13.9.2018 | Pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, od první interpelace mé a několika dalších kolegů, kterou jsme reagovali na první signály o dvojí kvalitě, uplynulo dlouhých sedm let. Sedm let od odpovědi Evropské komise, že v ...
Stáhněte si

Copyright © MUDr. Olga Sehnalová, MBA 2009-2019. [ www.sehnalova.cz ] Webmaster [ www.zarsky.net ]