Plenární zasedání EP 13.-16.února 2012 ve Štrasburku

Lidé bez domova v mrazivém počasí
Jelikož v Evropě zemřelo v poslední době kvůli mrazu již několik stovek lidí, zejména bezdomovců, poslanci budou po Evropské komisi požadovat, aby jednala v souladu s jejich požadavkem ze září 2011 na vytvoření strategie v oblasti bezdomovectví. Bez domova je v EU 3 miliony lidí.


Příprava na zasedání Evropské rady
Ekonomická situace v Evropě bude opět v centru pozornosti příští Evropské rady, plánované na 1. a 2. března. Parlament bude proto ve středu diskutovat o tématech, která považuje za prioritní a své podněty představí zástupcům Rady a Komise. Summit by měl zhodnotit první fázi tzv.evropského semestru - nástroje pro koordinaci hospodářských politik - jakož i pokrok v dosavadních rozhodnutích týkajících se vyvedení EU z krize.


Italský premiér Mario Monti v plénu EP
Ve středu v 15:00 budou poslanci diskutovat s italským premiérem Mariem Montim o ekonomické situaci v Itálii a v Evropě. Po jeho vystoupení se ujmou slova zástupci politických skupin v EP.


Situace v Sýrii
Ve středu před Parlament předstoupí zástupce dánského předsednictví, aby jménem vysoké představitelky EU Catherine Ashton s poslanci diskutoval o situaci v Sýrii. Rozprava bude ve čtvrtek následována usnesením Parlamentu.


Usnesení o aktuálním politickém vývoji v Maďarsku
Po vášnivé rozpravě za účasti maďarského premiéra Viktora Orbána 18.ledna budou poslanci ve čtvrtek hlasovat o usnesení o aktuálním politickém vývoji v Maďarsku.


Parlament se vyjádří k volbám v Rusku
Poslanci Evropského parlamentu budou ve čtvrtek schvalovat usnesení, ve kterém se vyjádří k situaci v Rusku v souvislosti s parlamentními volbami z prosince 2011. Text se rovněž dotkne nedávných demonstrací a blížících se březnových prezidentských voleb.


Záchrana programu potravinové pomoci pro chudé občany
Evropský parlament v úterý probere plán na záchranu programu potravinové pomoci pro potřebné občany EU. Hlasování proběhne ve středu. Pokud poslanci schválí kompromis dojednaný s Radou, program bude pokračovat do konce roku 2013, s ročním rozpočtovým stropem ve výši 500 milionů eur.


V oblasti růstu a zaměstnanosti je třeba učinit více
Pro dosažení užší hospodářské koordinace budou muset členské státy EU v oblasti doporučených reforem konat rozhodněji a viditelněji, píše se v návrhu usnesení, o kterém bude Parlament hlasovat ve středu. V usnesení, které je odpovědí EP na analýzu Komise týkající se pokynů pro zajištění růstu a zaměstnanosti, poslanci vyzývají k většímu úsilí v těchto oblastech, jakož i v boji proti chudobě. Poslanci budou rovněž v úterý dopoledne diskutovat o růstu a zaměstnanosti v sektoru služeb.


Přesměrování eurofondů ke zvýšení zaměstnanosti mladých
Poslanci budou v pondělí klást dotazy Komisi ohledně jejího plánu na využití až 82 miliard eur ze strukturálních fondů, které dosud nebyly přiděleny konkrétním projektům, na podporu malého a středního podnikání a boje s nezaměstnaností mladých občanů.


Jak dál s eurobondy?
Poslanci budou v úterý zpovídat Komisi o aktuálním stavu její zelené knihy o eurobondech včetně reakcí, které Komise dosud obdržela. Evropské dluhopisy by se mohly ve střednědobém horizontu pro eurozónu stát zdrojem stability, nestačí však na naplnění jejích krátkodobých potřeb, uvádí se v návrhu usnesení, které by mělo být plénem schváleno ve středu.


Lepší podmínky pro chovatele mléčného skotu
Posílit vyjednávací pozice farmářů tak, aby za své mléko dostávali spravedlivou cenu a mohli se lépe připravit na konec mléčných kvót v roce 2015 jsou hlavními cíli nové legislativy, o které bude Parlament diskutovat v úterý a hlasovat ve středu.


Uvolnění rádiových kmitočtů pro mobilní širokopásmové služby
Parlament bude v úterý hlasovat o návrhu dohody s členskými státy o způsobech přidělení rádiových kmitočtů pro nová využití, jako například bezdrátové širokopásmové služby. Rádiové kmitočty byly uvolněny po přechodu z analogového na digitální televizní vysílání.


Zdroj: Evropský parlament

Datum: 12.2.2012

Podobné články:

Poučení z krizového vývoje aneb Je řešením stavět obří nemocnice? 28.4.2020

Zastupitelstvo Zlínského kraje se chystá na svém květnovém zasedání opakovat hlasování o výstavbě nové krajské supernemocnice v Malenovicích. Bude to už potřetí. Poprvé zastupitelé záměr neschválili, nečekané opakované hlasování v prosinci dopadlo nejtěsnějším výsledkem opačně. ...

Krásné Vánoce 18.12.2019

Přeji Vám všem krásné vánoční svátky a v novém roce pevné zdraví a mnoho radosti, ať už Vám ji udělá cokoliv.

Tradice Evropských dnů v Kroměříži pokračuje. Představujeme Finsko. 18.11.2019

Evropské dny, jejichž tradici začala v Kroměříži bývalá europoslankyně Olga Sehnalová pokračují. Předsednickou zemí EU je Finsko, kterému je věnován týden akcí, které mají Zemi tisíců jezer představit kroměřížskému publiku. O organizaci se tentokrát postarali členové ...

Deset let s Úmluvou o právech osob se zdravotním postižením 1.11.2019

Dnes proběhla v Brně konference s názvem Deset let s Úmluvou o právech osob se zdravotním postižením, kterou uspořádal Úřad veřejné ochránkyně práv. K Úmluvě OSN se připojila Česká republika i Evropská unie. Jde o důležitý právní dokument, o který se opírají práva osob ...

Anketa Zlatý oříšek 13.10.2019

Anketa Zlatý oříšek, která si všímá nadaných a šikovných děti bez ohledu na oblast, ve které vynikají, existuje řadu let, ale své krajské kolo ve Zlínském kraji, měla dnes poprve. Organizace se ujalo Středisko TyMy v Holešově a přehlídka dvanácti nominovaných do užšího ...

Proč jsme založili spolek Evropa doma? 1.10.2019

Když něco končí, současně něco začíná. V uplynulých deseti letech jsme v trochu jiné pozici dělali nejrůznější osvětové akce pro veřejnost, které si získaly mezi lidmi své dlouholeté příznivce. Ať už to byly spotřebitelské přednášky pro seniory, testování dvojí kvality, ...

Moje videa
Dvojí kvalita výrobků na jednotném trhu

13.9.2018 | Pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, od první interpelace mé a několika dalších kolegů, kterou jsme reagovali na první signály o dvojí kvalitě, uplynulo dlouhých sedm let. Sedm let od odpovědi Evropské komise, že v ...
Stáhněte si

Copyright © MUDr. Olga Sehnalová, MBA 2009-2019. [ www.sehnalova.cz ] Webmaster [ www.zarsky.net ]